Over ons

Ontdek de kracht van osteopathie

Osteopathie IJsselstein

Ontdek de kracht van osteopathie
Osteopathie IJsselstein is in 2013 gestart door Melanie van der Zwan. Op dit moment werkt naast Melanie ook de zeer ervaren osteopaat Marijke Neuteboom. Osteopathie is een holistische behandelmethode die gericht is op het verminderen van pijn en het herstellen van bewegingsvrijheid in het lichaam. Onze praktijk is geschikt voor alle leeftijden en biedt een waardevolle aanvulling op reguliere gezondheidszorg.

Melanie van der Zwan

Melanie is afgestudeerd als osteopaat aan het Internationale Academie Osteopathie (IAO) en sinds 2013 eigenaar van de praktijk.
Voordat ze haar opleiding osteopathie begon, werkte Melanie als anesthesie-assistent in verschillende (internationale) ziekenhuizen. Haar interesse in osteopathie werd gewekt nadat ze zelf direct baat had bij behandeling voor haar rugklachten. In 2015 heeft Melanie zich vervolgens verder verdiept in osteopathie voor baby’s en kinderen. Door de 2 jarige postgraduate opleiding “osteopathie bij kinderen” te volgen.

Melanie is van mening dat osteopathie een effectieve toevoeging is op de reguliere geneeskunde en actief kan helpen bij het behandelen van een breed scala aan klachten, van rugpijn en hoofdpijn tot stress en vermoeidheid. Ze legt veel nadruk op preventie en het behoud van gezondheid. Ze werkt graag samen met haar patiënten aan een behandelschema dat volledig is afgestemd op de behoefte van de patiënt. Melanie is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Daarnaast breidt Melanie haar kennis continu uit door bijscholing en het volgen en bijwonen van cursussen en congressen.
Melanie is getrouwd met Thierry en moeder van 3 kinderen, 2 honden en een kat.

Marijke Neuteboom

Marijke heeft zich verdiept in osteopathie na haar studie Bewegingswetenschappen en opleiding Fysiotherapie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze 20 jaar werkzaam is geweest als fysiotherapeut. Haar visie is dat er een betere hulp geboden kan worden door naar alle lichamelijke structuren en de relaties daartussen te kijken, wat in de osteopathie samenkomt.

In 2019 is Marijke afgestudeerd aan het Internationale Academie Osteopathie (IAO). Marijke werkt zowel in haar eigen praktijk in Bussum als in de praktijk in IJsselstein. Marijke is geregistreerd bij de NRO en lid van de NVO.
Getrouwd en moeder van twee tienerkinderen, combineert Marijke haar professionele leven met haar persoonlijke leven.

imagedrops
imagedrops
imagedrops