Melanie van der Zwan

Afgestudeerd in 2012 als osteopaat aan het Internationale Academie Osteopathie (IAO). Sinds 2013 werkzaam in mijn eigen praktijk als osteopaat. Getrouwd en moeder van drie jonge kinderen.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de medische wereld. Voordat ik in 2007 startte met de 5-jarige opleiding osteopathie, werkte ik als anesthesie-assistent in verschillende ziekenhuizen in zowel binnen- en buitenland.

Mijn besluit om mij volledig te richten op osteopathie kwam doordat ik als patiënt zelf geïnspireerd raakte. Waar de reguliere geneeskunde mij helaas niet verder konden helpen bij mijn rugklachten, heeft osteopathie er namelijk voor gezorgd dat ik volledig klachtenvrij ben.

De kracht van osteopathie werd voor mij een tijdje later nogmaals bevestigd, toen ik van dichtbij ondervond wat osteopathie voor baby’s en kinderen kon betekenen.

Dit was mede de rede dat ik in september 2013 de tweejarige postgraduate opleiding “Osteopathie bij kinderen” heb gevolgd. Met deze extra verdieping behandel ik al meerdere jaren met veel plezier en met goede resultaten baby’s en kinderen.

In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen en congressen gevolgd.

Door de groei van mijn praktijk is sinds april 2017 mijn collega Gilles van de Bunt erbij gekomen.

 

Gilles van de Bunt

Gilles is in 2012 afgestudeerd aan het Internationale Academie Osteopathie. Naast zijn werkzaamheden hier in Ijsselstein heeft hij ook een praktijk in Odijk. Getrouwd en vader van 2 mooie tiener dochters.

Gilles hoe ben jij tot osteopathie gekomen?
Zoals vele van mijn collega’s ben ik via mijn sport geïnteresseerd geraakt in fysiotherapie. Na ruime ervaring in alle facetten van het vak wilde ik meer voor mijn cliënten betekenen. Ik kwam in aanraking met osteopathie door de passie van mijn broer, hij was osteopathisch dierenarts en heeft mij enthousiast gemaakt om de 5-jarige opleiding aan het IAO te gaan volgen.

De holistische filosofie en behandelwijze biedt een enorm scala aan mogelijkheden om cliënten te helpen in het herstelproces wanneer dat afwijkend verloopt. De positieve resultaten stimuleren enorm om mij te blijven ontwikkelen.

Door onze brede ervaring en achtergrond helpen we u graag hier in de praktijk.

Beide zijn wij geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie). De NRO staat garant voor kwaliteit, controle en bijscholing van erkende osteopaten in Nederland. Daarnaast zijn wij ook lid van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie).

 

Melanie & Gilles